Datetips voor mensen die introvert zijn

Single & daten door Sabine
Wanneer aan jou wordt gevraagd hoe het je vergaat op liefdesgebied, lach je nerveus. Daten? Daar voel jij je te opgelaten bij. Toch wil je ooit wel aan de man. Maar hoe overleef jij dat akelige daten dan? Wij hebben tips! 
 
Daten is al een kunst op zich, maar jij als introvert hebt echt geen idee hoe je aan dat geintje moet beginnen. Kan iemand niet gewoon tegen je aanbotsen op straat en een vonk laten overspringen? Nee, dat schijnt weer niet zo te werken. Je zult moeten daten. Maar hoe maak je het als introvert allemaal net even wat minder awkward? 
 
Zorg dat jij je op je gemak voelt
Je kunt wel naar die hippe plek gaan waar je vriendinnen bij zweren, maar als jij je niet op je gemakt voelt in die witte ruimte die is ‘gevuld’ met witte tafels die drie meter uit elkaar staan en het enige decoratieve in de ruimte een enorme cactus is, is het misschien niet zo’n aanrader. Ga ergens heen waar jij je op je gemak voelt! Als jij je op je gemak voelt, zul je je makkelijker naar hem toe kunnen openen. 

 
Ga naar de bioscoop 
Met de bioscoop zit je altijd goed! Voor de film praten jullie natuurlijk even, maar als je even niet weet wat je moet zeggen, kun je altijd over de film beginnen die jullie zo gaan kijken. Vindt hij het leuke acteurs? Is dit zijn favoriete genre? Tijdens de film kun je even ontspannen. Jullie kijken mooi naar een film (in het donker!) en praten hoeft niet. Nu doen jullie toch wat samen, terwijl je nog even aan zijn gezelschap kunt wennen. Na de film kunnen jullie nog een drankje doen en weer kun je terugvallen op de film als je even niet weet wat je moet zeggen. 
 
Zorg voor escape plan
Nee, het is niet de bedoeling dat je je date gaat lozen omdat je je zo ongemakkelijk voelt, maar het idee kan wel voor rust zorgen. Wanneer je weet dat het mogelijk is om onder je date uit te komen, geeft dat een fijner idee. Waarschijnlijk voel je je dan ontspannener en durf je een beetje van de date te genieten. 
 
App eerst wat heen en weer voor jullie op date gaan
Hoewel iemand in het echt heel anders is dan via de app, is het toch fijn om elkaar een beetje te leren kennen op deze manier. Zo weet je wat voor iemand je kunt verwachten en hoe iemand ongeveer is. Zo weet je vast wat hem interesseert en kun je hierover beginnen tijdens jullie date. 


 
Probeer van te voren geen gesprek te plannen
Het is goed om een paar vragen in je achterhoofd te houden voor een stilte, maar een hele lijst met vragen in je hoofd stampen is geen goed idee. Hierdoor verlies je spontaniteit. Hoe eng het ook is, laat het over je heen komen. 
 
Probeer niet te doen alsof je een extrovert bent 
Wanneer je introvert bent, zou je op sommige momenten willen dat je wat meer outgoing was. Maar probeer tijdens je date jezelf niet voor te doen als iemand die je niet bent. Wees lekker jezelf! Waarschijnlijk vindt hij dat alleen maar schattig! 

Wat vind jij lastig aan daten?