Met deze heerlijke herfstsalade breng je het zonnetje in huis!

Eten door Fadak
 
We zitten al een tijdje in de herfststemming. Een hele nieuwe garderobe vol dikke truien, sjaals, een jas die ons warm houdt en boots! Maar tijdens de herfst spenderen we onze avonden ook het liefst op de bank met heel veel eten. 
 
Herfst is één van onze favoriete seizoenen om al het lekkers wat erbij komt kijken. Na een jaar wachten is eindelijk de Pumpkin Spice latte er weer, de supermarkten liggen vol met pompoenen in alle kleuren en maten, de geur van kaneel vliegt ons door de neus en het is niet meer raar als je een warme chocolademelk besteld. 
 
 
Is het voor jou ook elke keer een raadsel wat je gaat eten voor de lunch? Wij hebben alvast een heel lekker recept voor je voor morgen! Deze vegetarische salade met geroosterde pompoen (wat onmisbaar is in een najaar gerecht), geitenkaas en walnoot maakt jouw herfstdag meteen wat zonniger en het is nog makkelijk om te maken ook! Dit is wat je allemaal nodig hebt voor deze herfstachtige salade
 
Ingrediënten (2 personen) 
... 400 gr pompoen in stukjes
... Drie tenen knoflook
... Snufje tijm
... 80 gr rucola melange 
... Twee eetlepels walnoten 
... 200 gr linzen
... Eén rode ui 
... 75 gr geitenkaas 
... Scheutje olijfolie
... Kneepje honing
... Één eetlepel balsamicoazijn
... Peper en zout (naar smaak) 
 
Bereiding
Heb je alles ingekocht of al toevallig in huis? Dan is het nu tijd om aan de slag te gaan, yummie! 
 
… Verwarm de oven vooraf op 200 graden 
 
… Snij de pompoen in blokjes of koop het vooraf in zakjes. Doe deze in een ovenschaal en besprenkel het met een scheutje olie, peper, zout, tijm en leg de gesneden teentjes knoflook in schil tussen de blokjes pompoen. 
 
… Zet de schaal voor ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven en voeg de laatste paar minuten de rode ui toe. Snijd de rode ui in ringetjes. 
 
… Haal de knoflook uit de ovenschaal, haal ze uit de schil en doe ze in een keukenmachine, met een scheutje olie, kneepje honing en 1 eetlepel balsamicoazijn en mix het fijn. 
 
 
… Nadat je de linzen hebt gekookt, laat je het even uitlekken zodat je salade niet ‘nat’ wordt. 
 
… Verdeel de salade over twee personen. Verdeel de pompoen en ui over de linzen salade, kruimel de geitenkaas en walnoten erover. En als kers op de taart de heerlijke zoete knoflook dressing! 
 
De salade is het allerlekkerst als je het lauwwarm serveert. 
 
Begin jij al te watertanden?